Boendet på Väderleksvägen speglar i liten skala vad Ystad kommun i stort erbjuder sina invånare. Ystad är en stad som satsar stort på ren miljö och god service, med bra vård och omsorg och goda kommunikationer. Trygghet och trivsel är nyckelord Ystad gärna förknippas med, liksom lugna kvarter och en genuin gemenskap mellan goda grannar.
Alla bilder karta

Välkommen till Ystad.

Fritt på finaste läge i Västra Sjöstaden ligger boendet på Väderleksvägen, precis där Missunnavägen och Kommendörsgatan möts. Det höga tornet med åtta våningar reser sig stolt i den annars låga bebyggelsen i närområdet.

Havet är nära. Strandpromenaden till centrum och Sandskogen eller från Ystad till Skateholm, väntar ett par minuter bort. Lilleskog lockar på nära håll med grönskande omgivningar och svalkande bad ljumma sommarkvällar.

Nära boendet finns ett nybyggt villaområde och flerfamiljshus. I din lägenhet är du på första parkett när den nya stadsdelen växer och fler flyttar in. Från lägenheten blickar du ut över det vackra grönområdet bakom huset. Det kommer att bevaras lika vackert som det är. Fornlämningar sätter stopp för vidare bebyggelse här.

Service och kommunikationer.

Från Västra Sjöstaden finns goda förbindelser med buss till andra delar av Ystad. Stadsbussarna och de flesta hållplatser, är utformade så att det är enkelt att stiga på och av. På ett par hundra meters promenadavstånd finns ett affärscentra. Här finns bland annat livsmedelsbutiker, möbelaffär och läkarmottagning. I närheten finns även skola och tennishall.